Over mij

Over mij

Mijn naam is Jolanda Vink en ik word al enige tijd geïnspireerd door het werken met klei.

Het werken met klei biedt eindeloze mogelijkheden en gaat verder dan alleen techniek. Ieder stuk is uniek en handgemaakt. Het is altijd weer spannend wanneer ik mijn ovendeur open doe. Het hele proces van klei mengen, draaien en glazuren kan altijd weer een onverwachte verrassing geven.
Het werken met klei betekent letterlijk werken met de vier elementen van het leven: de aardse klei, water om de klei te kunnen vormen, de lucht die de klei droogt en het vuur dat ervoor zorgt dat de klei keramiek wordt.

Met veel plezier maak ik in mijn atelier op ambachtelijke wijze handgedraaide werkstukken en serviesgoed. Met het maken van keramiek draag ik op een andere manier bij aan de gezelligheid aan tafel. Ik maak borden, kommen, schalen en vazen. Deze worden vervolgens geglazuurd met mijn eigen ontwikkelde glazuurrecept. Dit is een mooi proces van vooral veel proeven maken om uiteindelijk tot het gewenste resultaat te komen. 

In mijn zoektocht om het beste uit mezelf en de klei te halen heb ik van 2015 tot en met 2018 de driejarige Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda gevolgd en met een diploma afgesloten. Aansluitend heb ik een extra leerjaar glazuurtechnieken gedaan. 

Contact

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Logo - Jolanda Vink Keramiek - Zevenaar/Babberich
Copyright © 2022 Jolanda Vink Keramiek